*Nettavisen* Nyheter.

Forbyr sedler på automatene

Foto: Martin Huseby Jensen/iBergen.no

Kulturminister Trond Giske utsetter innføringen av automatmonopolet i minst ett år. I mellomtiden forbys bruk av sedler på automatene.

25.01.06 12:38

Innføringen av det lenge bebudede automatmonopolet vil ikke skje før Efta-domstolen har behandlet den omstridte saken. Dette vil trolig skje i første halvår 2007.

I mellomtiden vil regjeringen forby bruk av sedler på automatene. Dette opplyses i en pressemelding fra Kultur- og kirkedepartementet.

Virker raskt
- Et forbud mot bruk av sedler vil kunne vedtas raskt, og vil begrense hvor raskt automatene kan sluke de spilleavhengiges penger. Dette er det mest effektive tiltak vi kan gjennomføre på kort sikt, sier Giske i meldingen.

Forslag om forbud mot bruk av sedler vil bli sendt på høring i begynnelsen av februar, med sikte på raskest mulig vedtak. Regjeringen vil vurdere ytterligere restriksjoner på automatvirksomheten.

Oppsigelser i Norsk Tipping
Beslutningen om å utsette innføringen av monopolet gjør at 25-30 ansatte ved Norsk Tipping på Hamar kan miste jobben. Dette opplyser informasjonsdirektør Hans Jacob Svenkerud i Norsk Tipping til TV 2 Nettavisen.

- Dette er en trist dag for oss. Statråden antydet jo 25-30 ansatte på pressekonferansen i dag. Det er vel et tall jeg kan bekrefte, sier Svenkerud, som presiserer at spørsmålet om nedbemanning skal behandles i styret.

Ifølge Svenkerud vil man få oppsigelser i hele organisasjonen, og man vil følge ansiennitetsprinsippet. Det er likevel lys i tunnellen for de som blir sagt opp: Dersom monopolet innføres om et år eller så, vil Norsk Tipping trolig måtte øke bemanningen igjen. Svenkerud opplyser at det har vært en gradvis oppbemanning den senere tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag