RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslått vraket etter 16 år

Berit Brørby er foreslått vraket fra Stortinget, etter 16 år. Nominasjonskomiteen i Oppland Arbeiderparti vil i stedet sende AUF-leder Gry Larsen til Løvebakken.

Brørby som i dag er visepresident i Odelstinget har vært representant siden 1985. Hun var ønsket av et flertall av kommunepartiene i Oppland Arbeiderparti. Likevel valgte nominasjonskomiteen å vrake henne da de laget sin innstilling til Stortingsvalgliste onsdag kveld. holdt sitt siste møte onsdag.

Tar opp kampen
Striden sto mellom AUF-leder Gry Larsen og stortingsrepresentant Berit Brørby, begge fra Jevnaker. Brørby har sagt at hun ikke er interessert i å stå lavere enn på andreplass på Stortingsvalglisten. Nominasjonskomiteen valgte med sju mot to stemmer å vrake Brørby. Overfor Oppland Arbeiderblad bekrefter Brørby at hun tar opp kampen om andreplassen på nominasjonsmøtet.

- Jeg er kandidat til nominasjonsmøtet. Det at noen medlemmer i nominasjonskomiteen ikke tar hensyn til at det store flertallet av kommunepartier har foreslått meg på andreplass, det har jeg tro på at nominasjonsmøtet vil gjøre noe med. Av respekt for alle som har foreslått meg, kommer jeg til å stå på frem til nominasjonsmøtet 16. januar, sier Brørby.

Det endelige listeforlaget fra nominasjonskomiteen i Oppland Arbeiderparti ser slik ut:
1. Torstein Rudihagen,
2. Gry Larsen,
3. Tore Hagebakken,
4. Espen Johnsen,
5. Rigmor Aasrud,
6. Synnøve Brenden Klemetrud,
7. Stein Knutsen,
8. Solveig Rindhølen,
9. Reidar Stangenes,
10. Ida K. Solheim,
11. Ragnar Nordgreen,
12. Gro Lundby
13. Knut Korsæth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere