RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forslag om au pair-skroting får neppe flertall


FÅR NEPPE FLERTALL: Marit Arnstad ville avvikle au pair-ordningen.
FÅR NEPPE FLERTALL: Marit Arnstad ville avvikle au pair-ordningen. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det varslede forslaget fra Senterpartiet om å avvikle au pair-ordningen får etter all sannsynlighet aldri flertall.

Oslo (NTB): Senterpartiets Marit Arnstad gikk mandag ut i Dagsavisen og foreslo å avvikle au pair-ordningen. Hun fortalte at partiet kom til å legge fram et forslag i Stortinget i høst.

Men forslaget vil ikke få flertall i Stortinget ettersom både Høyre, Arbeiderpartiet, Miljøpartiet De Grønne og Fremskrittspartiet sier klart nei til å avvikle ordningen, skriver Dagens Næringsliv.

Les også Gunnar Stavrums blogg: Bukken og havresekken

– Feil å avvikle

– Det er feil å avvikle en hel ordning med bakgrunn i at det finnes enkeltfamilier som misbruker den, sier Høyres Siri Meling.

Hun påpeker at ordningen tross alt er del av en internasjonal konvensjon, og at den i hovedsak fungerer.

– Man kan ikke slå seg på brystet og si at det ikke er noe å sette fingeren på, men det blir feil å gå på selve ordningen, vi må gå etter eksemplene med dem som misbruker ordningen, sier hun.

– Sårbar posisjon

SV er på sin side helt enig med Sp om å fjerne au pair-ordningen, skriver Dagsavisen.

– Au pair-ordningen setter kvinnene i en ekstremt sårbar posisjon fordi de bor hjemme hos de menneskene de er totalt avhengige av. Vi har sett eksempel etter eksempel på utnytting av au pairer, det kan ikke få fortsette, sier SVs arbeidspolitiske talsperson Kirsti Bergstø til avisen.

Totalt finnes det rundt 3.000 au pairer i Norge. Ordningen er opprinnelig ment som en kulturutveksling, men etter flere eksempler på at au pairer utnyttes grovt, innførte regjeringen i 2013 flere innstramminger, blant annet en karantenetid for vertsfamilier som misbruker ordningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere