RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarer 13-timers dag

Sist oppdatert:
Statssekretær Helge Eide forsvarer varmt forslaget om å utvide maksgrensen for overtid fra ni til 13 timer per dag.

Fredag presenterte arbeidsminister Dagfinn Høybråten forslaget til ny arbeidsmiljølov. Et av punktene i forslaget var at den daglige maskgrensen for overtiden skulle utvides fra ni til 13 timer.

Forslaget ble ikke bare godt mottatt, men nå forsvarer statssekretær Helge Eide (KrF) samtlige 13 timer, skriver Dagens Næringsliv. Eide er arbeidsminister Dagfinn Høybråtens høyre hånd i departementet.

- Jeg greier virkelig ikke å se den store urimeligheten i at arbeidsgiver og arbeidstager blir enige om en arbeidstid på ti timer dagen i fire dager og åtte timer den femte. Det betyr nemlig at de en annen uke må ned i en arbeidstid på seks timer og 24 minutter hver dag og å komme inn under grensen om 40 timer i snitt over året, sier Eide.

Summen av antall arbeidstimer og overtid skal ikke økes, men Eide ønsker å innføre mer fleksible ordninger.

- Dette dreier seg om fleksibilitet til å fordele arbeidsuken. Ikke alle vil jobbe åtte timer hver dag uansett, selv om noen mener de bør det, sier Eide til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere