RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsvarstopper på tre gratisturer

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Forsvarsleverandøren Thales legger nå alle kort på bordet. Selskapet har arrangert flere gratis fisketurer for forsvarstoppene.

TV 2 Nettavisen kunne i helgen avsløre at tre sentrale toppfolk i hærledelsen , deriblant sjefen for Hærstaben brigader Arne Skjærpe, i august i fjor deltok på en betalt laksefisktur i regi av forsvarsleverandøren Thales. Nå viser det seg at flere toppfolk i Forsvaret har nytt godt av det franske forsvarskonglomeratets gavmildhet.

TV 2 Nettavisen mottok mandag ettermiddag en skriftlig redgjørelse fra Thales hvor det svart på hvitt står at flere forsvarstopper har deltatt på de eksklusive fisketurene.

Samtidig fjernes enhvar tvil om at turene har vært av offisielle karakter, i regi av selskapet.

Egne fiskerettigheter
Totalt har Thales i løpet av de siste årene arrangert tre turer til Orkla, hvor selskapet leier et eget vald - altså en del av elven med tilhørende fiskerettigheter. Selskapet disponerer også egne hytter like ved elvebredden.

På alle disse turene har det deltatt toppfolk fra Forsvaret.

- Det har deltatt forsvarspersonell på alle tre turene, bekrefter informasjonsdirektør Ragnar Skjærstad overfor TV 2 Nettavisen.

På tross av lovnaden om å spille med åpne kort, ønsker han ikke å si konkret hvor mange - eller hvem - som har deltatt på turene.

- Det har deltatt flere enn tre personer, men hvor mange, det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Skjærstad.

Fjerner tvil
I den skriftlige redgjørelsen fra Thales, står det også tydleig at alle turene har vært i selskapets regi.

Den forklaringen står i skap kontrast til de uttalelser sjefen for hærstaben, brigader Arne Skjærpe, har gitt.

- Dette er en privatsak, sa Skjærpe til TV 2 Nettavisen søndag. Han hevdet da at fisketuren til lakseleven Orkla var en ren privat affære, hvor gamle kjente fra Forsvaret møttes i hyggelige omgivelser.

Også Thales har vært tvetydige på, hvorvidt arrangementet har vært av privat eller offisiell karakter. I den skriftlige redgjørelsen TV 2 Nettavisen nå har fått oversendt, fjernes enhver usikkerhet knyttet til dette spørsmålet. Selskapet beklager også at det er sådd tvil om hva slags tur dette har vært.

«Dersom representanter for Thales ikke har vært tydelig nok på at dette har vært arrangementer i selskapets regi, så beklager vi dette,» skriver Thales.

Brigader Skjærpe ønsker ikke å gi noen kommentar i lys av de nye opplysningene.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Skjærpe.

Han ønsker heller ikke å kommentere hvorvidt han i løpet av mandag har vært i kontakt med Thales.

Lover åpnehet
Thales lover nå å gi en grundig redgjørelse overfor Forsvaret.

«Thales vil gi en grundig, skriftlig redegjørelse for sin kontakt med Forsvaret. Redegjørelsen vil bli overlevert ledelsen i Forsvaret så raskt som mulig. Thales vil selvfølgelig stille seg til disposisjon dersom Forsvaret ønsker utdypende opplysninger ut over det som vil fremkomme i vår redegjørelse,» skriver Thales til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere