*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt storm i Redningsselskapet

Bråket i Redningsselskapet vil ingen ende ta. Tidligere president Magnus Stangeland varsler søksmål mot selskapet. Og på landsmøtet i Bodø brygger det opp til kampvotering om presidentvervet.

President Lars Hellandsjø (39) har ikke sittet i stolen veldig mange sjømil og ønsker å fortsette, men blir ifølge NTB utfordret av tidligere styremedlem i Redningsselskapet, Gunnar Knutsen (64).

Knutsen var mannen som forhandlet fram sluttpakken til Monica Kristensen Solås etter at hun ble suspendert og senere måtte forlate stillingen som generalsekretær. Han er valgkomiteens kandidat til stillingen som Redningsselskapets president.

Marie Kleppa, nestleder i Redningsselskapets landsråd, er en av Knutsens støttespillere. Hun sier til NTB lørdag morgen at hun tror Knutsen vil vinne med to-tre stemmers overvekt.

I en skuff

– Dersom granskingskommisjonens anbefalinger skal bli fulgt, må det gamle sentralstyret med president Lars Hellandsjø få avløsing av et nytt regime. Hvis ikke, vil granskingsrapporten bare bli lagt i en skuff, sier hun.

Det kan dukke opp en tredje kandidat. Distriktsstyrene i selskapet har lansert en potensiell president, nemlig Atle Bergshaven. Andre kandidater vil ikke bli lansert fordi det ikke er anledning til å fremme benkeforslag under ledervalget i Redningsselskapet. Valget skjer ved simpelt flertall: den som får flest stemmer blir valgt.

Valgene på på president, visepresident og resten av sentralstyret vil finne sted lørdag. Landsmøtet besluttet fredag at valget skulle framskyndes ett døgn.

Fredag slo tidligere president i selskapet, Magnus Stangeland, kraftig tilbake mot kritikken som har kommet fra granskingsutvalget som ble nedsatt etter forrige storm i Redningsselskapet. - Jeg vil ikke utelukke søksmål mot granskingsutvalget og dets premissleverandører, sier Stangelands advokat, Svein Åge Valen, til Dagbladet lørdag. Selv kaller Stangeland granskingsrapporten for et bestillingsverk.

Na24 kommer med oppdatert versjon seinere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.