*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt tabu å ha Hiv

Mange Hiv-positive angrer på at de står fram med sykdommen.

Det forteller HIV-smittede Jan Kolberg Larsen. I fjor ble rekordmange homofile menn smittet av viruset. Likevel er det en tabu som er så stor at den overskygger alt.

For noen år siden la Jan Kolberg Larsen ut en profil på datingnettstedet Gaysir. Der fortalte han at han var Hiv-smittet. Dette ble fanget opp av media, og snart visste alle om det.

Stemplet
- Jeg er ikke lenger Jan Kolberg Larsen som et helhetlig menneske. Jeg har stempelet på meg, jeg er Jan Kolberg Larsen, Hiv-positiv, sier han til Kanal 24.

- All den slitasjen, isolasjonen og alle tårene om kvelden før jeg har lagt meg. Jeg ville aldri gjort det igjen, sier han.

Jan Kolberg Larsen kaller seg Hiv-aktivist. Selv om han er stolt av arbeidet han gjør med Hiv-opplysning og veileding for HIV Norge, er det ikke engang selvsagt å få støtte fra andre med smitten.

Mer ensom enn noen gang
Det kan til og med være problematisk å omgås andre Hiv-positive.

- En Hiv-positiv som har samvær med meg, det blir som «outing». Folk tenker at sees vi sammen med Jan, så har vi Hiv også. Jeg er mer ensom enn noen gang, sier han.

Han råder andre hiv-smittede til å være varsomme med å stå fram.

- Det kan være godt og lurt å fortelle det til mor og far, noen nære venner og kanskje noen på arbeidsplassen. Men vær svært varsom med å stå fram i media, oppfordrer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag