RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foss fastholder 200-grense

Sist oppdatert:
Finansminister Per-Kristian Foss (H) fraråder å heve grensen for tollfri import fra 200 til 1000 kroner. - En kald gufs for alle som liker å handle på nettet, mener Frp.

Det er i et svarbrev til Fremskrittspartiet at finansministeren fraråder en heving av beløpsgrensen for tollfri import. Argumentet er at en heving av beløpsgrensen vil diskriminere butikker som selger tilsvarende produkter i Norge.

- Dette er tøv, og i beste fall et dårlig poeng. Beløpsgrensen er ikke justert siden 1975, sier Frps skattepolitiske talsmann, Gjermund Hagesæter, i en pressemelding.

Frp har nylig foreslått at grensen bør heves fra 200 til 1000 kroner.

Problemet nå er at beløpsgrensen skaper store problemer for forbrukerne, mener Frp. De peker på at Posten tar et gebyr på 155 kroner for å utføre fortollingen.

- Det er derfor de utenlandske tilbyderne som blir sterkt diskriminert gjennom regjeringens tollbarriere, hevder Hagesæter. Han mener det burde være en smal sak for regjeringen å justere tollbarrieren.

- Det er ingen grunn at til norske internettkunder skal godta å finansiere statens utgifter gjennom meningsløse tollsatser, sier Hagesæter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere