FpU- leder: - AUF må slutte å lyve om Frp

PROVOSERT: Atle Simonsen (26), leder for Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) synes AUF-leder Mani Hussainis uttalelser om Frps 1. mai-arrangement er provoserende. Foto: Scanpix

PROVOSERT: Atle Simonsen (26), leder for Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) synes AUF-leder Mani Hussainis uttalelser om Frps 1. mai-arrangement er provoserende. Foto: Scanpix

Full ordkrig mellom FpU og AUF.

01.05.15 23:04

- Jeg blir ganske provosert, sier leder for Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Atle Simonsen (26), til Nettavisen.

Bakgrunnen er at AUF-leder Mani Hussaini (27) reagerte på at Fremskrittspartiet hadde sitt eget 1. mai- arrangement på Jessheim, uten at representanter fra andre partier talte.

Både nestleder Per Sandberg, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og Ullensaker-ordfører Harald Espelund - også fra Fremskrittspartiet - holdt appeller.

Les også: AUF-leder: - Kan virke som en slags sabotasje av arbeiderdagen

-Ironisk
Hussaini sa til Nettavisen at Frp-arrangementet på Jessheim kan virke som en slags sabotasje av arbeiderdagen.

AUF-LEDER: Mani Hussaini (27). Foto: Scanpix

- Det er utrolig hyggelig at Frp også vil være med å markere 1. mai, men det er jo ironisk når de står for den mest arbeidsfiendtlige politikken. De åpner nå for søndagsarbeid, overtidsarbeid og muligheten til å ansette folk midlertidig.

Det er dette som gjør FpU-Simonsen provosert.

- Dette viser at Mani mener 1. mai kun er for sosialister og at 1. mai er APs valgkampåpning. LO-leder Gerd Kristiansen sitter i APs sentralstyre og andre meninger som ikke hyller sosialismen får ikke slippe til i toget deres. Når vi så lager et helt eget arrangement 42 kilometer borte fra Youngstorget så er også det galt, sier han.

- Må begynne å snakke om egen politikk
På AUF-lederens utsagn om at Frp er det mest arbeidsfiendtlige partiet, svarer Simonsen at han må slutte å lyve.

- AUF må slutte å lyve om Frp og begynne å snakke om egen politikk. Hva med de 600.000 som står utenfor arbeidslivet. Kom med noen forslag til løsning for dem, heller. Vi vil gjøre det lettere for dem å komme inn i arbeidslivet. AUF mener tydeligvis det er greit at deres hverdag i all framtid skal være å gå på NAV, det gir ingen verdighet.

- Tull
Videre sier FpU-lederen at Arbeiderpartiet (Ap) ikke har gjort nok for dem som står uten arbeid.

- 600.000 mennesker står utenfor arbeidslivet i dag. Ap har ikke løftet en finger for å hjelpe dem. Det har alltid vært tillatt med overtidsarbeid, jobbing på søndag og midlertidig ansettelse, det han sier er tull.

Les også: «At FpU mener 1.mai har utspilt sin rolle, er like overraskende som lukta fra utedassen»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag