RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frank Aarebrot mener regjeringsdeltakelsen kan tære på Frps lokallag


- NEPPE DEN SISTE: - Han er ikke den første som melder seg ut på grunn av Fremskrittspartiets regjeringsdeltakelse, og blir heller ikke den siste, sier Frank Aarebrot.
- NEPPE DEN SISTE: - Han er ikke den første som melder seg ut på grunn av Fremskrittspartiets regjeringsdeltakelse, og blir heller ikke den siste, sier Frank Aarebrot. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Utmeldelsen til Kai Roger Hagen kan være tegn til en tendens som bør bekymre Siv Jensen.

SARPSBORG (SA.no): Det sier professor Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen, etter at lederen i Sarpsborg Frp, Kai Roger Hagen, melder seg ut i protest.

- Siv sover godt

– Jeg tror ikke Siv Jensen mister nattesøvnen ved at en kar melder seg ut av et lokallag. Slik vil det alltid være i alle partier. Han er ikke den første som melder seg ut på grunn av Fremskrittspartiets regjeringsdeltakelse, og blir heller ikke den siste, sier Aarebrot til Sarpsborg Arbeiderblad.

Les også: Melder seg ut av Frp

Men om ikke Kai Roger Hagens utmeldelse isolert sett betyr mye for Frp sentralt, mener Aarebrot likevel lokallagslederens avgang kan være et symptom på en bekymringsfull tendens for Frps del.

– Vi så ved årets kommunevalg at Frp rett og slett ikke klarte å stille liste i flere kommuner. Dersom regjeringsdeltakelsen går på bekostning av det lokale engasjementet, bør nok Frp sentralt finne det urovekkende, sier han.

- Mer pragmatisk

Han tror også en del misnøye på grasrotnivå merkes godt i lokalsamfunnene.

– En del kjernevelgere til partiet er nok frustrerte over hvordan Frp opptrer i regjering, og det er nok noe en del lokalpolitikere får høre, tror han.

Samtidig mener han lokalpolitikerne må innse at Frp sentralt er nødt til å ha en mer pragmatisk tilnærming, også i partiets kjernesaker – som innvandring – og flyktningspørsmål, enn hva lokallag kan ha.

– Frp er i en mindretallsregjering, og er avhengig av Venstre og Kristelig Folkepartis støtte. Partiet kan selvsagt ikke forvente å få gjennom alt av de mest typiske Frp-sakene, sier Aarebrot.

Les flere saker fra Sarpsborg Arbeiderblad.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere