RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredag blir skjebnedagen

Sist oppdatert:
Fremskrittspartiets stortingsgruppe vil på et møte fredag avgjøre om det blir budsjettavtale med regjeringspartiene eller ikke. Se web-tv.

I hele dag har de fire partiene løpt inn og ut av forhandlingsrommene i Stortinget.

Fremdeles gjenstår flere problemer i budsjettforhandlingene. Regjeringspartiene og Fremskrittspartiet er på ingen måte i mål, men nærmer seg nå punktet hvor det blir klart om de klarer å komme til enighet.

- Vi er innstilt på å jobbe utover kvelden, og deler av natten og tar sikte på å legge frem en helhetlig skisse for regjeringspartiene i morgen tidlig, sier regjeringspartienes forhandlingsleder Jan Tore Sanner til TV 2.

Skatt og kutt
Etter det TV 2 Nyhetene erfarer jobber Finansdepartementet nå på høygir med å lage tabeller som viser fordelingsvirkningene av et justert skatteopplegg, som regjeringen håper Fremskrittspartiet vil godta. Frp har krevd større skatteletter til folk med lave inntekter, mens regjeringspartiene i større grad har lagt opp til skattelette til folk med middels- og høyere inntekt, i tillegg til skatteletter for næringslivet.

- Vi forsøker å være veldig konstruktive. Det er fortsatt en del avstand, sier Sanner.

Et annet vanskelig punkt som fremdeles gjenstår, er hvor det skal kuttes, for å gi rom til Fremskrittspartiets prioriteringer.

Gruppemøte i morgen
Fremskrittspartiet har i kveld innkalt sin stortingsgruppe til et møte klokken 12 i morgen. Der skal hvert enkelt medlem av partiets stortingsgruppe si sin mening om skissen regjeringspartiene har lovet å legge på bordet. Det er etter det TV 2 Nyhetene forstår delte meninger i partiet om hvor riktig det vil være å inngå en avtale.

- Det er helheten i opplegget til regjeringspartiene som avgjør det hele, sier Frps finanspolitiske talsmann Siv Jensen.

Fremdeles god tone
Gjennom hele forhandlingsrunden har både Jan Tore Sanner og Siv Jensen fremhevet at det har vært en svært god tone mellom forhandlerne.

- Vi forsøker å holde den gode tonen oppe, men jo vanskeligere saker vi støter på, jo vanskeligere blir det, sier Siv Jensen.

Hvorvidt den gode tonen holdes oppe også i morgen når forhandlingene går inn i sluttspurten, gjenstår å se.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere