Fremgang for Venstre og KrF på ny måling

FRAMGANG: Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF).

FRAMGANG: Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF). Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti går fram henholdsvis 2,6 og 2,2 prosentpoeng og er vinnerne i Aftenpostens novembermåling.

13.11.14 17:38

De to partiene er nesten jevnstore på målingen, som er gjennomført av Respons for Aftenposten. KrF får en oppslutning på 7,2 prosent, mens Venstre ligger på 7 prosent. Avstanden mellom dem er dermed godt innenfor feilmarginen på 2-3 prosentpoeng.

Undersøkelsen er gjennomført i første halvdel av denne uken og kan dermed gjenspeile de pågående budsjettforhandlingene, men valgforsker Bernt Aardal advarer mot å trekke for bastante konklusjoner.

– Det er veldig mye sprik i målingene for november. Opinion har for eksempel 3,9 for Venstre. Endringene for Ap, Høyre og Frp er ikke signifikante. Jeg ville ha tolket dette med nøkternhet og forsiktighet, sier Aardal til avisen.

De tre største partiene går alle tilbake. Ap faller 2 prosentpoeng til 36,2 prosents oppslutning. Høyre faller 1,5 til 23,1 prosent, mens Fremskrittspartiet går tilbake 0,9 prosentpoeng og får en oppslutning på 11,9 prosent.

Blant de tidligere rødgrønne partnerne er det Senterpartiet som kan være mest fornøyd. Partiet går fram 0,4 til 5,4 prosent. SV er fram 0,1 prosentpoeng, men 3,5 prosents oppslutning er fortsatt et stykke unna sperregrensen. De Grønne går tilbake 0,1 til 3,6 prosent, mens Rødt er uendret på 1,3 prosent. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.