Den ferske meningsmålingen er tatt opp etter fremleggelsen av statbudsjettet og etter at Kristelig Folkepartis partileder Knut Arild Hareide rådet partiet til å velge en regjering med Arbeiderpartiet.

Målingen viser at 64,6 prosent av KrF-velgerne ikke vil sitte i regjering med Fremskrittspartiet.

Spørsmålet var: Hvilket parti ønsker du minst i regjering av Frp og SV?

Blant folk flest er fordelingen dødt løp, med 44,7 prosent som ikke vil ha Frp i regjering, og 43,9 prosent som ikke vil ha SV i regjering.

Forskjellen er klart innenfor feilmarginen, så det er umulig å si sikkert om det er Frp eller SV som er mest mislikt i regjering blant folk flest.

Les også: KrF-topp: - Erna Solberg brenner alle bruer

Ønsker ikke Frp i regjering

Blant Kristelig Folkepartis velgere er utslagene mye klarere. 64,6 prosent vil ikke ha Fremskrittspartiet i regjering, mens 28,2 prosent ikke vil ha SV i regjering.

Ifølge InFact er det 95 prosent sikkert at svarene ligger innenfor en feilmargin på pluss/minus 14 prosentpoeng. Selv med maksimal feilmargin er det altså 95 prosent sikkert at det er klart større motstand mot Frp enn mot SV blant Kristelig Folkepartis velgere, ifølge InFact.

Erna Solberg er mest populær

InFact har også spurt om hvem man vil ha som statsminister av Erna Solberg og Jonas Gahr Støre.

I befolkningen er det en klar overvekt som vil ha Høyre-leder Erna Solberg. Hun får 48,8 prosent, mot 36,8 prosent til Jonas Gahr Støre.

Her er utvalget mye større og feilmarginen ikke større enn tre prosentpoeng, så Erna Solberg er klart mer populært enn Ap-lederen som statsminister.

Statsbudsjettet 2019-21
Statsbudsjettet 2019-21

POPULÆR: Høyre-leder og statsminister Erna Solberg er klart mer populær som statsminister enn Jonas Gahr Støre.

Det er store forskjeller geografisk og aldersmessig, selv om Erna Solberg har størst oppslutning i alle aldersgrupper og i alle landsdeler.

Relativt sett er Jonas Gahr Støre mest populær i aldersgruppen over 65 år, og i Oslo. Erna Solberg har størst oppslutning blant folk i yrkesaktiv alder, og på Vestlandet og i Nord-Norge.

Les også: Listhaug slår kraftig tilbake mot Hareide

ernajonas
ernajonas

MEST POPULÆR: Høyre-leder Erna Solberg er klart mer populær som statsminister enn Jonas Gahr Støre.

Igjen er inntrykket annerledes blant Kristelig Folkepartis velgere. Der vil 40 prosent ha Jonas Gahr Støre, mens 30 prosent velger Erna Solberg. Forskjellen er likevel innenfor den statistiske feilmarginen, så resultatet er usikkert.

Les også: Grøvan varsler omkamp på KrF-landsmøtet om stemmerekkefølgen