Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Friele stjal Clinton fra Ap

Foto: iBergen.no
Sist oppdatert:
Ap hadde jobbet i trekvart år med å få Bill Clinton til Bergen. Herman Friele snappet ham.

(iBergen.no) - Jeg kan bekrefte at krefter nær Arbeiderpartiet hadde jobbet i trekvart år for å få Bill Clinton til Bergen. Da statsminister Jens Stoltenberg var her i januar, ble han spurt om han kunne hjelpe, forteller APs ordførerkandidat i Bergen, Ruth Grung, til iBergen.no.

Surmuling
Det var i går at Bergens ordfører, Herman Friele, med dårlig skjult stolthet kalte inn til pressekonferanse der han ville fortelle byen en «stor hemmelighet». Hemmeligheten var at USAs president Bill Clinton kommer til byen 22.mai for å holde et foredrag til 2-3000 kroner per sete.

Friele talte i store vendinger om hvordan besøket ville sette Bergen på kartet, og at de jobbet med å få Clinton til å spille bergenssangen «Nystemten» på saksofon under åpningen av Festspillene.

I dag gikk et surmulende bystyremedlem, AUF'eren Pål Hofstad Thorsen, ut på NRK og sa det var besynderlig at Høyre skulle bruke sin politiske motstander Bill Clinton i valgkampen. Høyres ordførerkandidat, Trude Drevland, repliserte at de aldri hadde tenkt tanken, men takk for tipset. Kanskje det var en god ide.

Hadde planer for Clinton
- Vi ønsket å bruke Clinton til å sette klima på dagsorden, sier Ruth Grung og bekrefter at AP hadde politiske planer med sitt Clinton-besøk.

Hun er ikke bitter for at hun ikke fikk bruke Bill Clinton i sin valgkamp.

- Vi må bare akseptere at den som kommer først til, får ham, sier hun, samtidig som hun understreker at hennes rolle kun var å formidle forespørselen fra initiativtakerne - som hun ikke ønsker å navngi - til statsminister Jens Stoltenberg.

Pål Hoftsad Thorsen er kritisk til at kommunen skal bruke 150 000 kroner for å drive valgkamp for Høyre.

- Er det ikke verd 150 000 å få Bill Clinton til byen?
- Dette arrangementet er sterkt nok til å stå på egne økonomiske ben.

Kjendiser
Bergen står foran en spennende valgkamp der makten vipper. Høyre fikk for fire år siden avgjørende drahjelp av kaffekongen Herman Friele. Han går av, og nå er det åpent hvem som vil overta etter ham.

Foto: Maria Berger

Nominasjonskomitéene har scramblet for å få tak i kjente fjes. På Venstres tredjeplass står musikeren Eirik Glambæk Bøe fra «Kings of Convenience». Høyres liste toppes av Trude Drevland, som er skuespiller Lars Andreas Larsens søster.

Men selv dette hadde blitt småtteri mot «the comeback kid» fra Arkanas, Bill Clinton.

Les flere nyheter på iBergen.no

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!