*Nettavisen* Nyheter.

Frp fosser fram på ny måling

Partileder Siv Jensen sammen med Per Sandberg, 1. nestleder i Fremskrittspartiet. Foto: NTB scanpix

Kan ha stoppet velgerflukten til Høyre. Partiet får hele 22 prosent oppslutning på en ny meningsmåling utført for Klassekampen og Nationen.

06.07.13 11:05

Fremskrittspartiet kan ha stoppet velgerflukten til Høyre. Partiet får hele 22 prosent oppslutning på en ny meningsmåling utført for Klassekampen og Nationen.

Oppslutningen er nesten like høy som valgresultatet for fire år siden, da Frp landet på 22,9 prosent. Og tallene viser at 75 prosent av dem som stemte Frp i 2009, vil gjøre det samme i år.

For fjerde måned på rad går Frp fram på partibarometeret for de to avisene, skriver Klassekampen.

– Det var da voldsomt, sier en ferierende Siv Jensen.

Partiet fosser fram til tross for stadige advarsler fra Arbeiderpartiet mot Frp i regjering.

– Velgerne forventer at partiene snakker om egne løsninger, ikke at de bare slenger dritt om andre. Det går jo knapt en dag uten at en Ap-statsråd advarer om at vi skal snu likestillingen, rasere landbruket eller hva det måtte være sier Jensen til avisa.

Valgforsker Bernt Aardal ved Institutt for samfunnsforskning sier til Nationen at Frp har vært langt mer kamplystne overfor Høyre den siste tiden.

Dersom julimålingen hadde vært valgresultatet, kunne Høyre og Frp ha dannet regjering alene med 89 mandater på Stortinget.

Høyre går tilbake med 1,7 prosentpoeng til 28,5 prosent på juli-partibarometeret. Arbeiderpartiet går ned fra 29,2 til 27,4 prosent. KrF går ned med 1,5 prosentpoeng til 4,6 prosent. Senterpartiet gjør et byks opp fra 3,7 til 5,1 prosent. Venstre går fram 0,2 prosentpoeng til 4 prosent, mens SV går marginalt tilbake til 4,1 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.