RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Frp fram 1,7 prosentpoeng på ny måling

Sist oppdatert:
Frp har støfst fremgang på ny måling.

Fremskrittspartiet går fram 1,7 prosentpoeng til 24,7 prosent på en meningsmåling som TNS Gallup har laget for TV 2.

Frp har størst framgang på målingen, og oppslutningen for Frp er den høyeste partiet har hatt på TNS Gallups målinger for TV 2 siden oktober.

Landets største parti heter imidlertid fortsatt Arbeiderpartiet. Med en oppslutning på 35,5 prosent har Ap gått tilbake 0,2 prosentpoeng siden februar.

Aps regjeringsmakker Sosialistisk Venstreparti går fram 0,8 prosentpoeng til 7 prosent på målingen, mens Senterpartiets oppslutning på 5,1 prosent er uendret.

Høyre går tilbake 0,8 prosentpoeng og får støtte fra 15,6 prosent av velgerne, mens Kristelig Folkeparti faller 0,4 prosentpoeng til 5,2 prosent.

Venstre faller mest av alle partiene, med 2,3 prosentpoeng til en oppslutning på 4,5 prosent. Rødt oppnår støtte fra 0,8 prosent av de spurte, noe som er en tilbakegang på 1,3 prosentpoeng.

Kategorien «andre», som blant annet omfatter De grønne, Pensjonistpartiet og Kystpartiet, går fram 1,1 prosentpoeng til 1,8 prosent.

Målingen ble gjennomført i tidsrommet fra 23. februar til 1. mars.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere