*Nettavisen* Nyheter.

Frp inviterer til internasjonal pressekonferanse

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

15.09.13 18:07

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet har nå invitert internasjonale medier til en pressekonferanse i Oslo tirsdag for å ta til motmæle mot den måten partiet er blitt omtalt på.

Pressekonferansen skal holdes tirsdag klokka 12 i Fremskrittspartiets hovedkvarter i Karl Johans gate 25. Både nestleder Ketil Solvik-Olsen og FpU-leder Himanshu Gulati vil være til stede.

Bakgrunnen er den «urimelige» koblingen flere utenlandske medier har gjort mellom Frp og terrordømte Anders Behring Breivik.

«Han var en gang et medlem, men trakk seg ut fordi han ikke fikk noen støtte for sine synspunkter i partiet», skriver Frp i en pressemelding søndag.

I pressemeldingen fastslår Frp samtidig at det er «urimelig og ukorrekt» å bruke betegnelser som «ytre høyre», «høyrepopulistisk og «xenofobisk» om Frp.

«Vi er et pragmatisk, klassisk liberalt/liberalkonservativt parti som fremmer lavere skatter, fritt valg i helse og utdanning og et nytt anker i den økonomiske politikken, og som er sterkt for globalisering og internasjonalt samarbeid. Hjørnesteiner i vår utenrikspolitikk er forsvar for menneskerettigheter, demokrati og frihandel», forteller partiet om seg selv. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.