*Nettavisen* Nyheter.

Frp knekte Ap-koden

Arbeiderpartiet glemte valgkampdokumentene på hotell. Neste gjest var Fremskrittspartiet.

26.01.07 10:59

Arbeiderpartiet skulle knekke Frp-koden før valget i høst. I stedet fikk Fremskrittspartiet Aps valgkampstrategi rett i fanget.

Ap-toppene glemte nemlig å slette et internt stragteginotat fra hotellets pc etter seminar på Sundvolden hotel før helgen. Tre dager senere kom Fremskrittspartiet til det samme hotellet - og lånte den samme pc'en.

TV 2 Sumo:Ler av datatabbe

Valgkampopplegget
- Etterpå oppdaget jeg at jeg hadde en fil som het «Stortingsgruppa 17.01.07». Jeg trodde det var noe en av våre stortingsrepresentanter hadde laget, men det viste seg å være Aps valgkampopplegg for høstens valg, sier formann i Oslo Frp, Peter N. Myhre, til TV 2 Nyhetene.

Men dokumentet var langt fra hemmelig, ifølge Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg.

- Dette var ikke noe hemmelig dokument, det var helt åpent dokument som som ble brukt i en stor konferanse. Det er fort gjort at det liggende igjen, sier Kolberg.

- Men det var litt flaut?

- Nei, jeg synes ikke egentlig ikke det. Vi har ikke hemmelige dokumenter i Ap, sier Kolberg.

«Alle skal med»
Dokumentet inneholder en analyse av velgerbildet, og ikke minst prinsipper for Arbeiderpartiets valgkamp til høsten, der partiet skal ha ett overordnet budskap lokalt og sentralt, og mer fokus på sak enn person.

«Alle skal med», vil det låte fra Arbeiderpartiet i valgkampen. Det er det samme slagordet som de svenske sosialdemokratene tapte valget i fjor høst med.

- Du har sagt at du skal knekke Frp-koden, er det Frp som har knekt Ap-koden?

- Nei jeg tror ikke det. De har oppført seg hyggelig og korrekt i denne sammenhengen. Og vi ville gjort det samme om det hadde vært motsatt, sier Kolberg.

Fremskrittspartiet vil derimot være forsiktig med å glemme igjen elektronisk informasjon på denne måten.

- Jeg har tenkt å gjøre en eneste ting, og det er å slette den filen. Og det har jeg nå gjort, og da er vi ferdig med den saken, sier Peter N. Myhre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.