*Nettavisen* Nyheter.

Frp-kommuner er som andre

Nye tall viser at Frp-kommunene har samme tjenestetilbud og byråkrati som i landet for øvrig.

10.04.06 12:31

Offisielle 2005-tall for landets kommuner viser at det byråkratiet og tjenestetilbudet i kommuner med Frp-ordførere er omtrent som i alle andre kommuner i landet, melder ANB.

Frp-kommunene har imidlertid lavere barnehagedekning og lavere utgifter per sykehjemsplass enn landsgjennomsnittet.

Frp har ordfører i 13 kommuner. De ligger vekselvis over og under snittet i sammenliknbare kommuner. Dermed havner de på gjennomsnittet totalt sett når det gjelder utgifter til skolene, hjemmetjenesten og saksbehandlingstid i byggesaker.

- Lokale Frp-politikere er vel så opptatt av å skaffe skatteinntekter til kommunene som andre politikere. Det skjer ikke noen ekstrem forvandling i Frp-styrte kommuner, sier Arbeiderpartiets kommunalpolitiske talsmann Tore Hagebakken til ANB.

Fremskrittspartiets kommunalpolitiske talsmann Ib Thomsen mener Frp-ordførerne trenger tid på seg for å synliggjøre en ny kurs i kommunene.

– Jeg tror mange av våre ordførere har vært opptatt av å få kommunene sine ut av konkursboene som Ap la igjen. Mange kommuner har jobbet for å komme ut av fylkesmennenes svarteliste over kommuner med svak økonomi, sier Thomsen.

Frp har i dag ordføreren i disse kommunene: Tjøme, Skodje, Austevoll, Stranda, Nordreisa, Os, Sula, Nøtterøy, Ørsta, Fræna, Vestnes, Tønsberg og Ullensaker.

Annonsebilag