RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp kraftig fram

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Siv Jensen kan smile bredt - Fremskrittspartiet har støtte fra nesten hver fjerde velger på den siste meningsmålingen.

Fremskrittspartiet ser ut til å ha tjent på budsjettforliket med regjeringen. På det siste partibarometeret Sentio-Norstat har utført på oppdrag for Klassekampen, Nationen og Dagen, får Frp en oppslutning på 24,7 prosent. Det er en fremgang på 4,8 prosent fra oktober, skriver Klassekampen.

Frps nestleder Siv Jensen, som forhandlet fram budsjettforliket, er svært fornøyd.

- For det første tror jeg folk flest har satt pris på at det har vært en ryddig budsjettprosess, deretter at vi har satt fokus på saker som har fått en løsning, som økt kommunestøtte og en bedre sosial profil, sier Jensen til Klassekampen.

Valgforsker Frank Aarebrot er enig i at Frp er styrket som følge av budsjettforliket..

- Regjeringen er jo i utgangspunktet upopulær. Og det ser ut som det er oppstått en slags arbeidsdeling her, der Frp makter å ta æren for det positive og regjeringen får skylden for det negative ved budsjettet, sier valgforskeren.

Høyre stuper
Høyre tilbake tre prosentpoeng til 13,8 prosent, og ville blitt 14 mandater fattigere dersom dette hadde vært et valgresultat. Høyre har ikke hatt så dårlig oppslutning siden høsten 2000.

KrF går fram 2,2 og får en oppslutning på 7,2 prosent. Det er et mye hyggeligere nivå enn det statsminister Kjell Magne Bondeviks parti har ligget på en tid, men KrF ville ha tapt ni stortingsmandater om det hadde vært valg i dag.

Venstre er nede i 2,2 prosent på mlingen og under sperregrensen.

Dersom det hadde vært valg i dag, hadde den sittende regjeringen tapt 25 mandat og bare fått 37 plasser på tinget. Frp ville derimot ha økt tallet på mandater med 18, til 44.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere