RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp krever mer helsepenger

Sist oppdatert:
Fremskrittspartiet krever at regjeringen bevilger mer penger til helseforetak i Revidert Nasjonalbudsjett for 2005.

- De fleste Helseforetakene har fått krav om at deres regnskaper skal være i balanse i løpet av 2005. For mange foretak betyr det at innsparingene i løpet av 2005 må bli så store at det vil gå hardt ut over pasientene og de ansatte. Innsparinger som ikke skjer på bakgrunn av en faglig vurdering, men bare baserer seg på ønsket om å spare penger er ikke akseptabelt, heter det i en resolusjon vedtatt på Fremskrittspartiets landsstyremøte søndag.

Utviklingen av ventelister og økning i køene har vært sterkere hittil i 2005 enn forventet, mener Frp, og mener dette delvis kan forklares med stortingsflertallets vedtak om en reduksjon av Innsatsbasert finansiering (ISF) fra 60 til 40 % i 2004.

Hensynet til brukerne og til den allmenne trygghetsfølelse tilsier at den uforutsette utviklingen må møtes med ekstrabevilgninger til helseforetakene i Revidert Nasjonalbudsjett, heter det i Frps resolusjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere