*Nettavisen* Nyheter.

Frp kritisk etter ja til muslimsk skole i Oslo

Ti år etter at det forrige forsøket slo feil, skal en ny muslimsk skole starte opp til høsten i Oslo. Utdanningsdirektoratet ga grønt lys til skolen, mot Oslo kommunes ønske. Fremskrittspartiet i hovedstaden er sterkt kritisk til avgjørelsen. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

07.04.14 21:09

Ti år etter at det forrige forsøket slo feil, skal en ny muslimsk skole starte opp til høsten i Oslo. Utdanningsdirektoratet ga grønt lys til skolen, mot Oslo kommunes ønske.

Fremskrittspartiet i hovedstaden er sterkt kritisk til avgjørelsen.

– Vi er sterk imot dette og er bekymret for hva slags verdier barna vil lære på denne skolen. Vi vet at det kun vil være innvandrerbarn som vil gå på denne skolen, noe som vil hindre integrering, sier utdanningspolitisk talsmann Mazyar Keshvari i Oslo Frp til NTB.

Byttet ett styremedlem

Etter å ha prøvd i flere år uten hell, har Utdanningsdirektoratet godkjent søknaden, skriver Aftenposten.

Den nye muslimske skolen vil ha en egen læreplan for islam-, religions- og livssynskunnskap (IRL). Skolen vil også ha en egen læreplan i arabisk, ifølge søknaden.

Årsaken til at skolen nå er godkjent, er at foreningen Mødre for muslimsk grunnskole har byttet ut et av styremedlemmene. Denne personen var involvert i driften av den forrige muslimske skolen, Urtehagen, som holdt på fra 2001 til 2004.

– Mye å bevise

Urtehagen ble raskt veldig omstridt og ble til slutt lagt ned av Fylkesmannen etter mye uro og kritikk. Det er disse erfaringene som har ført til at Oslo kommune har vært negative til et nytt forsøk.

– Vi har anbefalt en slik skole før, men da fikk vi elevene i fanget. Det er ikke en ålreit situasjon, verken for oss eller elevene, sier skolebyråd Anniken Hauglie (H). Hun mener skolen har mye å bevise og ber om at den får tett oppfølging.

Avdelingsdirektør Einar Plahter i Utdanningsdirektoratet kan imidlertid ikke oppfylle kommunens ønske om ekstra tett oppfølging.

Får lik behandling

– Vi kommer til å behandle denne skolen likt som andre godkjente skoler også når det gjelder tilsyn, sier Plahter.

I Frp er de bekymret over at skolen har fått ny godkjenning og frykter hele organisasjonen bare er et stråmannselskap for de samme kreftene som sto bak den forrige skolen. Keshvari sier det var personer bak Urtehagen med ekstreme synspunkter.

– Jeg vet ganske mye om denne skolen og hvorfor de måtte stenge sist. Det finner jeg betenkelig at det skal være så enkelt som å kvitte seg med én i styret før de får starte på nytt, sier Keshvari.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag