RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp krymper når det spørres om kommunevalg

SER MULIGHETER: – Dette viser at Frp har potensial for å bli enda større, sier Frp-leder Siv Jensen.
SER MULIGHETER: – Dette viser at Frp har potensial for å bli enda større, sier Frp-leder Siv Jensen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Frp får en oppslutning på 11,3, mens Ap får 34,6 prosent på kommunevalgmåling.

OSLO (NTB): Færre vil stemme på Frp når det er kommunevalg enn når det er stortingsvalg, viser en kommunevalgsmåling utført for Dagbladet.

11,3 prosent svarer at de vil stemme Frp ved lokalvalget til høsten, ifølge målingen Ipsos MMI har gjort for avisen. Det er betydelig lavere enn i Dagbladets junimåling, der partiet får en oppslutning på 14,3 prosent, da det ble spurt om hva velgerne ville valgt om det var stortingsvalg.

– Dette viser at Frp har potensial for å bli enda større, sier Frp-leder Siv Jensen.

Valgforsker Bernt Aardal ved Universitetet i Oslo sier til Dagbladet at mønsteret er kjent og at Frp gjennomgående gjør det bedre i stortingsvalg enn lokalvalg.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 34,6 prosent på kommunemålingen, en oppgang på 2,9 prosentpoeng sammenlignet med kommunevalget i 2011.

– Dette er en svært sterk måling. Blir dette resultatet vil det være vårt beste kommunevalg på 28 år, sier partiets nestleder Hadia Tajik.

Høyre derimot går ned 4,2 til 23,8 prosent.

For de øvrige partiene er endringene små. Senterpartiet får en oppslutning på 6,8 (+0,1), KrF 6,4 (+0,8), Venstre 4,4 (-0,9), SV 4,0 (-0,1), MDG 2,8 (+1,9) og Rødt 1,6 (+0,5). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere