*Nettavisen* Nyheter.

Frp må legge fram skatterapport

Foto: Knut Falch/SCANPIX

Siv Jensen kan bli nødt til å legge fram Frps hemmelige skatterapport.

21.09.07 13:27

Stortingets presidentskap har gitt partiet én uke på seg til å offentliggjøre den. Hvis ikke Frp legger fram rapporten, vil flertallet i presidentskapet kreve at rapporten blir utlevert fra Oslo ligningskontor, skriver VG.

Frps stortingsgruppe hadde frist til torsdag med å svare på anklagene fra Oslo ligningskontor om at opptil 2,5 millioner kroner kan være unndratt beskatning. Hittil har Frp nektet å offentliggjøre rapporten som viser hvordan partiet har brukt skatttepenger. Det er holder ikke, mener lagtingspresident Inge Lønning (H).

Les også: Savner 2,7 mill. fra Frp

- Vi har møte i presidentskapet fredag 28. september. Dersom Frp innen da ikke har offentliggjort rapporten, vil jeg be om at vi krever den utlevert. Vi må få vite om pengene som blir bevilget, sier Lønning.

Allerede før sommeren ba presidentskapet Stortingets administrasjon utrede om Stortinget har krav på rapporten. Konklusjonen er at de mest sannsynlig har det. Årsaken er at taushetsplikten ifølge ligningsloven ikke gjelder overfor «offentlig myndighet som kan ha bruk for dem i sitt arbeid med (...) bidrag av offentlige midler».

Stortingets visepresident Carl I. Hagen vil ikke si om hva han mener om kravet fra presidentskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.