RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp nektet å bli med til Sverige

Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:

En planlagt studietur for de fire borgerlige partiene for å studere svensk samferdselspolitikk ble i vinter avlyst fordi Fremskrittspartiet avlyste deltakelsen i siste liten.

Samferdselspolitikere fra de fire borgerlige partiene hadde i februar blant annet avtale med den svenske infrastrukturministeren Catharina Elmsäter-Svärd (moderaterna). Målet var ifølge Dagsavisen å samsnakke den borgerlige samferdselspolitikken.

Men bare et par dager før den lenge planlagte turen over kjølen, trakk Frps samferdselspolitiker, Bård Hoksrud, seg fra den borgerlige delegasjonen.

Venstres og KrFs representanter ville likevel gjennomføre turen, men Høyre skal ha blitt bekymret for hvilket signal det ville gi, og avlyste turen.

– Samferdsel var tydeligvis så viktig for Frp at de ikke kunne risikere å dele glansen med de andre partiene, sier en sentral kilde fra et av de andre partiene til Dagsavisen.

To uker etter den avlyste turen til Sverige, gikk Hoksrud ut i Dagsrevyen og advarte mot at Høyre bløffet i samferdselspolitikken.

Høyre faller, men er fortsatt størst

Høyre faller med 1,9 prosentpoeng til 30,7 prosent på en meningsmåling som Norfakta har utført for Klassekampen og Nationen.

Ap puster Høyre i nakken, men det er fortsatt klart borgerlig flertall på Stortinget.

Dette er det dårligste resultatet Høyre har hatt på Norfaktas målinger for Klassekampen og Nationen siden august i fjor.

Men det er lite som tyder på at Høyre-vinden er i ferd med å snu.

– Det begynner å haste for de rødgrønne nå. Jeg tror det må skje klare bevegelser allerede før sommeren om dette valget skal bli jevnt, sier valgforsker Svein Tore Marthinsen til Klassekampen.

Arbeiderpartiet går fram 2,3 prosentpoeng til 29,4 prosent. SV faller 1,7 prosentpoeng til 4 prosent og Sp er ned 0,7 prosentpoeng til 4 prosent.

Bakgrunnstall viser at 20 prosent av Frps velgere i 2009 sier de vil stemme på Høyre. 2 prosent av Høyres velgere fra 2009 sier de vil stemme på Frp. Frp går fram 17,8 prosent (+ 0,8), mens Venstre får 4,2 prosent (+ 0,2 prosentpoeng). KrF får 5,1 prosent (-0,9).

Målingen ville gitt Høyre og Frp flertall med 87 av 169 mandater på Stortinget. Inkluderer man KrF og V, får de borgerlige 102 mandater. De rødgrønne får 66 mandater.

De andre partienes oppslutning er slik: Rødt 1,9 (+0,2), MDG 1,2 (-0,8) og andre 1,7 (+0,3). Målingens feilmargin er på inntil 3,1 prosent. (©NTB)

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere