*Nettavisen* Nyheter.

Frp-Sandberg mener veidirektøren må gå av

Per Sandberg, nestleder i Fremskrittspartiet, krever Veidirektørens avgang. Her på talerstolen under FrP sitt landsmøte på Gardermoen. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Sandberg mener avsløringene om hemmelighold av veirapporter er en skandale.

15.05.14 08:01

Avsløringene av Statens vegvesens hemmelighold av interne granskningsrapporter er så alvorlig at veidirektøren må gå. Det sier Frp-nestleder Per Sandberg. Han mener avsløringene er en skandale.

Det er VG som den siste tiden har avslørt at Staten veivesen har hemmeligholdt sine ulykkesrapporter i mange år. Selv om rapportene kan ha inneholdt bevis og konklusjoner som kunne ha vært til nytte både for påtalemyndigheten og forsvarere i rettssaker etter alvorlige trafikkulykker, er de blitt beholdt internt.

– Jeg er rystet. Dette er en komplett skandale. At disse rapportene har blitt holdt hemmelige og ikke blitt tilgjengeliggjort for politi, advokater og pårørende, er ikke til å begripe. Her har det etter alt å dømme skjedd flere justismord, mener Sandberg.

Han mener ansvaret for hemmeligholdet ligger på skuldrene til tidligere samferdselsminister og nåværende veidirektør Terje Moe Gustavsen, og at konsekvensen av dette er soleklar.

– Vegdirektøren må gå. Det er det ingen tvil om. Det er sikkert flere ledere i Vegdirektoratet som har sittet på disse rapportene som også bør gå, sier Sandberg, som også ønsker at det må nedsettes et uavhengig granskningsutvalg.

Sandbergs partikollega -samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen – er mer forsiktig og sier at han har tillit til veidirektøren «så lenge han gjør det jeg ber ham om».

Terje Moe Gustavsen har ikke ønsket å kommentere saken, skriver VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.