RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp-Sandberg mener veidirektøren må gå av

Per Sandberg, nestleder i Fremskrittspartiet, krever Veidirektørens avgang. Her på talerstolen under FrP sitt landsmøte på Gardermoen.
Per Sandberg, nestleder i Fremskrittspartiet, krever Veidirektørens avgang. Her på talerstolen under FrP sitt landsmøte på Gardermoen. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sandberg mener avsløringene om hemmelighold av veirapporter er en skandale.

Avsløringene av Statens vegvesens hemmelighold av interne granskningsrapporter er så alvorlig at veidirektøren må gå. Det sier Frp-nestleder Per Sandberg. Han mener avsløringene er en skandale.

Det er VG som den siste tiden har avslørt at Staten veivesen har hemmeligholdt sine ulykkesrapporter i mange år. Selv om rapportene kan ha inneholdt bevis og konklusjoner som kunne ha vært til nytte både for påtalemyndigheten og forsvarere i rettssaker etter alvorlige trafikkulykker, er de blitt beholdt internt.

– Jeg er rystet. Dette er en komplett skandale. At disse rapportene har blitt holdt hemmelige og ikke blitt tilgjengeliggjort for politi, advokater og pårørende, er ikke til å begripe. Her har det etter alt å dømme skjedd flere justismord, mener Sandberg.

Han mener ansvaret for hemmeligholdet ligger på skuldrene til tidligere samferdselsminister og nåværende veidirektør Terje Moe Gustavsen, og at konsekvensen av dette er soleklar.

– Vegdirektøren må gå. Det er det ingen tvil om. Det er sikkert flere ledere i Vegdirektoratet som har sittet på disse rapportene som også bør gå, sier Sandberg, som også ønsker at det må nedsettes et uavhengig granskningsutvalg.

Sandbergs partikollega -samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen – er mer forsiktig og sier at han har tillit til veidirektøren «så lenge han gjør det jeg ber ham om».

Terje Moe Gustavsen har ikke ønsket å kommentere saken, skriver VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere