Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp sier nei til nøytrale røyk- og snuspakker

FpU-leder Atle Simonsen under landsmøtet til Frp på Gardermoen søndag 3. mai.
FpU-leder Atle Simonsen under landsmøtet til Frp på Gardermoen søndag 3. mai. Foto: Astrid Helen Holm / Nettavisen
Fremskrittspartiets Ungdom har gått kraftig imot forslaget om standardiserte tobakkforpakninger og fikk med seg voksenpartiet under landsmøtet.

GARDERMOEN (Nettavisen:) - Snus og røyk er lovlige produkter. Om man velger å bruke det eller ikke, er et personlig valg, sier FpU-leder Atle Simonsen til Nettavisen.

Resolusjonen der Frp sier nei til standardiserte tobakksforpakninger ble behandlet på Fremskrittspartiets landsmøtet i dag og innstillingen vedtatt.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie presenterte i februar i år de nye, standardiserte røyk- og snuspakkene som har samme farge og er uten gjenkjennelig logo og slagord.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi har funnet frem til den fargen som har minst appell og som ikke gir en god følelse i forhold til produktet som er inne i pakningen. Det er en ærlig farge, sa helseminister Bent Høie til Nettavisen da han presenterte de nye standardiserte forpakningene for snus og røyk.

Målet med de nøytrale forpakningene er å forhindre at unge som lar seg lokke av fristende farger og design begynner å røyke eller snuse.

Les også:Her kan Bent Høie bryte flere lover

- De fleste som røyker vet hvor utrolig farlig det er. De som begynner å snuse, gjør det av andre årsaker enn design - enten det er omgangskrets eller press fra venner, mener FpU-lederen.

Han sier også at de nøytrale pakningene er et inngrep i eiendomsretten.

I resolusjonen fra FpU sies det at erfaringer fra Australia viser at standardpakker ikke virker. Simonsen trekker frem en studie fra University of Zürich i 2014 for å understreke poenget sitt, og sier også at smuglingen av ulovlige sigaretter vil kunne komme til å øke fordi det blir lettere når alle pakninger er like.

- Fremskrittspartiet kjemper mot skatter, avgifter og offentlige inngrep. Dette er et stort offentlig inngrep, sa Simonsen da han talte til landsmøtet i dag.

- Det er bra at landsmøtet konstaterer at dette er gjeldende politikk.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!