*Nettavisen* Nyheter.

Frp sikrer solid EU-nei

Foto: Berit Almendingen

Frp-Siv kan forpurre Høyres planer om å få EU-kampen på den politiske dagsorden.

Skulle det komme til et regjeringssamarbeid mellom Høyre og Frp etter neste stortingsvalg, er det ikke sikkert Høyre-leder Erna Solberg greier å sette EU-spørsmålet høyt på dagsordenen.

FrP har mange tvilere og EU-motstandere. Dette bidrar til at nei-siden går ytterligere frem i en fersk meningsmåling som Sentio har gjennomført, skriver Nationen.

Ja-siden går ned fra 41,5 prosent i august-målingen, til 39,1 prosent i september. Dermed bekreftes en negativ trend for ja-folket, som på en enda tidligere måling falt fra 43 prosent til 41,5 prosent.

Frp får stadig flere nei-folk i sine rekker. Nei-siden i Frp økte fra 51 prosent til 54 prosent i september. Politisk kommentator Aslak Bonde mener dette kan få følger for det varslede regjeringssamarbeidet.

- Høyre har varslet EU-kamp. De ser muligheten for at ja til EU kan friste et segment av Ap-velgere på høyresiden, som er for EU. Jeg tror Høyre har ambisjon om å kjøre seg opp som det eneste tydelige ja-partiet. Sier Frp da nei, vil det ha stor betydning for muligheten til borgerlig samarbeid, sier han til Nationen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.