RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp slaktes i ny bok: - Dette må vi tåle

SLAKTER EGET PARTI: Christian Tybring-Gjedde kommer mandag med en ny bok hvor han skal ta et kraftig oppgjør med eget parti.  Foto: Scanpix
SLAKTER EGET PARTI: Christian Tybring-Gjedde kommer mandag med en ny bok hvor han skal ta et kraftig oppgjør med eget parti.  Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Christian Tybring-Gjedde (51) tar oppgjør i ny bok.

Mandag kommer Fremskrittsparti-politiker Christian Tybring-Gjedde med en bok, hvor han tar et oppgjør med kritikere, partikollegaer og regjeringen, skriver Dagbladet.

51-åringen skal blant annet skrive at Frp har mistet sin sjel, og at de svikter velgerne sine. Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) og partiets innsats i regjeringen får hard medfart fra Tybring-Gjedde.

Les også: Tybring-Gjedde med oppgjør mellom to permer

- Norge er i samme situasjon som Titanic
Til tross for at partiet i deler av boka får det glatte lag, får Tybring-Gjedde støtte av partiledelsen.

- Det kan sikkert hende at enkeltpersoner i partiet vil reagere, og det kan stå ting der som skaper opptøyer. Men Frp må tåle dette. Vi har fått juling i 41 år, sier partiets nestleder, Per Sandberg, som selv ikke har lest boka.

Tittelen på boka - «Mens orkesteret fortsetter å spille» - illustrerer hvilket syn Tybring-Gjedde har på situasjonen til Norge.

- Norge er i samme situasjon som Titanic. Vi har gått på et isfjell, men orkesteret spiller fortsatt. Vi er opptatt av å flytte de siste ti milliardene på et statsbudsjett på over 1300 milliarder. Samtlige partier, inkludert mitt eget, prioriterer symbolpolitikk på bekostning av kommende generasjoner. Det er uansvarlig og skjødesløst, sier han til TV2.

Tybring-Gjedde var fylkesleder i Oslo Frp fra 2010 til 2014. Han ga i januar i år beskjed om at han ikke ville ta gjenvalg med den begrunnelsen at han følte det var på tide at noen andre tok i et tak.

- Der er vi uenige
Det aller største sviket han skriver om i boka skal være innvandringspolitikken. 51-åringen mener for stor innvandring, dårlig integrering og kostbare velferdsordninger gjør at Norge er på vei inn i en økonomisk krise. Han skriver også om det han mener er en kjempeutfordring - radikaliseringen innen islam.

Les også: Tybring-Gjedde gir opp innvandringskampen

- Nå serveres det halal-mat i fengslene og det er lov med hijab i Forsvaret. Det er for sent å snakke om snik-islamisering, islamiseringen er i full gang. Det er jo ikke vi som skal tilpasse oss innvandrerne, det er dem som skal tilpasse seg oss, sier han til kanalen.

Parti-leder Sandberg er uenig med Tybring-Gjedde påstand om at Frp ga opp innvandringspolitikken sin da de inngikk samarbeidsavtalen med Høyre, KrF og Venstre.

- Der er vi uenige, og det vet han. Vi har betydelig innvirkning på regjeringens innvandringspolitikk, og har fått til en betydelig reduksjon av antall asylsøkere, og en betydelig økning i returer, sier Sandberg til Dagbladet.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere