RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp stjal rødgrønne klær

Sist oppdatert:
Frp stjal klærne da Ap var ute og badet. Sjekk reaksjonen her.

Foran en fullsatt sal med Ap- og LO-topper på Sørmarka 11. april kom statsminister Jens Stoltenberg med den første budsjettlekkasjen. I høstens statsbudsjett vil regjeringen opprette et næringsfond på to milliarder kroner, for å løfte fram konkurransedyktige nyskapingsprosjekter.

NA24 - din næringslivsavis

Men da Fremskrittspartiet la frem et likelydende forslag for Stortinget seks dager senere, ble det ikke møtt med klappsalver fra regjeringspartienes stortingspolitikere. Da Stortingets diskusjon om eierskapsmeldingen var ferdig ristet tvert i mot Aps næringspolitikere på hodet over Frps fremstøt.

Vil ikke vente
- Vi synes det er et godt forslag, men vi trenger ikke vente til det blir lagt frem i statsbudsjettet, sier Frps Øyvind Korsberg til NA24.

Nå ble ikke forslaget stemt over i Stortinget, men hvis det blir det, vil de rødgrønne gå i mot det, selv om det er identisk med det Stoltenberg selv foreslår.

- Vi er for et næringsfond, men forslaget er et rent obstruksjonsforslag og jeg oppfatter dette som et politisk spill, sier leder i næringskomiteen, Senterpartiets Lars Peder Brekk, til NA24.

- Forslaget er kommet etter at Frp la frem sin innstilling, og etter at regjeringen har signalisert denne saken, legger han til.

- Viljeløse partier
Han viser til at dette er et forslag som det må jobbes mer med, blant annet med innretningen. De tre partiene har dermed ikke diskutert seg ferdig, og vil bruke tiden frem mot statsbudsjettet til høsten for å jobbe frem detaljene.

- Det er merkelig at regjeringspartiene stemmer i mot et forslag som vil komme i statsbudsjettet. Jeg brukte akkurat den samme ordlyden som ligger på nettsiden til Statsministerens kontor. Dette vitner om at regjeringen er viljeløse i eierskapspolitikken, avslutter Korsberg.

Næringsminister Dag Terje Andersen ønsker ikke å kommentere saken, men overlater det til representantene i næringskomiteen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere