*Nettavisen* Nyheter.

Frp-topp i dobbeltrolle

Foto: (Foto: Scanpix)

Granskingen av skattesnusk i Fremskrittspartiet skal nå behandles av Oslo ligningsnemnd. Der sitter generalsekretæren i Frp.

03.09.07 22:23

Nemnda skal avgjøre om Frps stortingsgruppe må betale straffeskatt for 2,6 millioner kroner.

Fatter avgjørelser
Uten de politiske toppene i Fremskrittspartiet, er det ingen som har hatt større makt i partiet enn partiets generalsekretær Geir Almåsvoll Mo.

I 13 år har han vært Carl I. Hagens nærmeste allierte, gjennom oppturer og nedturer. Han har strømlinjeformet partiorganisasjonen, kvittet seg med uromomenter og skapt orden og ro i rekkene.

Se innslag på TV 2 Sumo.

Og i forrige uke måtte Hagens ryddegutt i ilden igjen, da det kom fram at Oslo ligningskontor mener det kan være grunn til å tro at partiets stortingsgruppe har unnlatt å betale skatt av 2,6 millioner kroner.

Men få politikere har så god kjennskap til skattesaker som Frps generalsekretær. For han er nemlig medlem i Oslo ligningsnemnd.

- Det er ligningsnemnda som fatter avgjørelser i skattesaker, og der vil de også ta stilling til eventuell tilleggsskatt og tilleggsavgift, sier Øyvind Bakken, fungerende underdirektør i Oslo ligningskontor.

- Det er litt komisk
Mo ønsker ikke å kommentere saken i dag, og viser til at han skal ut av ligningsmenda ved årsskiftet. Dessuten har han bare vært leder for Stortingsgruppa i Frp de to siste årene.

- Det er jo litt komisk. Men det er jo ikke noe problem. I det øyeblikk saken kommer til behandling er han inhabil. Men jeg ser at saken har et pussig skjær, sier Aps Rune Gerhardsen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.