Frp-topp mistet lappen

Per Sandberg ble tatt i 100 km/t i 60-sonen. Det er ikke første gang han er i trøbbel.

29.11.06 22:32

Førerkortbeslaget skjedde en mørk høstkveld for en måned siden. Da var lederen av Stortingets transportkomité, Frps nestformann Per Sandberg, på vei fra en transportkonferanse i Nordreisa til Senja i Troms.

Se TV 2 Nyhetene her

100 km/t i 60-sone
I 60-sonen ved Karlstad i Målselv tråkket han ekstra hardt på gassen, og ble målt til 100 kilometer i timen av en politibil som lå på hjul.

- Det er rett og slett flaut, pinlig og mektig irriterende, mer irriterende for meg enn noen annen, sier Per Sandberg til TV 2 Nyhetene.

Ifølge Adresseavisen ble Sandberg i 1997 bøtelagt med 3000 kroner for å ha skallet ned en asylsøker på en privatfest hjemme hos seg selv.

Han er ikke bare leder av Stortingets transportkomité, men også nestformann i Fremskrittspartiet, som kaller seg lov- og ordenpartiet.

- 60 betyr 60
En svært flau Frp-topp innrømmer at han kan kan lese trafikkskilt.

- I en 60 sone skal det kjøres i 60, det er jo derfor at det står 60 der, sier Sandberg.

- Hvorfor kjørte du da i 100 kilometer i timen?

- Det er et godt spørsmål, det samme spørsmålet har jeg stilt til meg selv 1000 ganger også, for er det noe jeg prøver på når jeg er ute i trafikken, så er det å holde meg til de lavere fartsgrensene, sier Sandberg.

Flere fartsbøller
Per Sandberg er ikke den eneste stortingspolitikeren som har mistet førerkortet etter fartsovertredelse.

I sommer ble Senterpartiets Ola Borten Moe tatt for å ha kjørt 129 kilometer i timen i en 80-sone. Han mistet førerkortet i seks måneder og måtte betale 10.000 kroner i bot.

Tidligere Stortingsrepresentant Lars Rise fra KrF mistet også lappen etter råkjøring. Han ble målt til 130 kilometer i timen i en 80-sone.

I 1999 målte en lokalavis farten på sjåføren til daværende statsminister Kjell Magne Bondevik som skulle rekke et valgkamparrangement. I følge Hamar Arbeiderblad kjørte statsministerens bil den gang i 120 kilometer i timen i 80-sonen i Østerdalen. Etter dette ble reglene innskjerpet for hvor fort statsrådenes biler kunne kjøre på vei til valgkamp-arrangementer.

Betinget fengsel
En måned etter Per Sandbergs kjøretur i høstmørket i Troms er han klar for å møte i tingretten.

Førerkortet er inndratt for åtte måneder. I tillegg venter et forelegg på 9000 kroner og 21 dagers betinget fengsel.

- Du er leder i transportkomiteen på Stortinget, bør ikke du ha ekstra respekt for trafikkreglene?

- Jo, helt klart, derfor blir det enda mer pinlig og enda mer irriterende, sier Per Sandberg til TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.