RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp: Uaktuelt å tvinge syriske flyktninger på kommunene

Statssekretær i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD) Kai-Morten Terning ( FrP )
Statssekretær i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD) Kai-Morten Terning ( FrP ) Foto: Fakhra Salimi (Mirasenteret)
Sist oppdatert:
Norske kommuner har sagt ja til å ta imot 752 flere flyktninger over to år. Men det er uaktuelt for regjeringen å tvinge kommunene til å ta imot flere.

Det til tross for at stortingsflertallet går inn for at 10.000 syriske kvoteflyktninger skal tas imot i løpet av 2015 og 2016, skriver Klassekampen.

- Det er totalt uaktuelt. Vi er nødt til å lytte til kommunene, som får ansvaret med å bosette dem vi tar imot. Vi har ikke grunnlag for å gå inn og overprøve kommunenes egne vurderinger. Så regjeringen vil respektere disse, sier statssekretær Kai-Morten Terning (Frp) i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Dagen før svarfristen på departementets spørsmål til kommunene om hvordan de stiller seg til å ta imot flere flyktninger, er svaret at man kan ta imot totalt 348 flere i år og 404 neste år.

Etter det Klassekampen får opplyst, begrunner regjeringspartiene sitt nei til å ta imot flere med sprengt kapasitet i kommunene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere