*Nettavisen* Nyheter.

Frp-utspill skremmer ikke alle

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Et flertall av Høyres fylkesledere tror ikke uttalelser om snikislamisering av Norge betyr noe for et eventuelt framtidig regjeringssamarbeid med Frp.

24.02.09 08:21

Siv Jensens uttalelser om snik-islamisering av Norge bør ikke stå i veien for et fremtidig regjeringssamarbeid med Høyre, mener et flertall av Høyres fylkesledere. Det melder NRK.

Mange av dem viser til at Høyre har et landsmøtevedtak om et bredt borgerlig samarbeid, og at endringer først kan komme etter en bred diskusjon og et nytt forpliktende vedtak. Andre overlater styringen av den diskusjonen helt og fullt til Høyre-leder Erna Solberg.

Allikevel er det flere av fylkeslederne stiller spørsmål om hvor klokt og samarbeidsfremmende det er av Fremskrittspartiet å starte en slik diskusjon.

- Jeg er overrasket over at de går så langt som de gjør. Hadde det vært en annen årstid hadde jeg sagt at hun hadde fått solstikk, sier fylkeslederen i Møre og Romsdal Arnulf Goksøyr.

Flere mener at uttalelsen er uklok og gjør et framtidig samarbeid vanskeligere. Fylkeslederen i Aust-Agder Svein Harberg holder også døra åpen for Fremskrittspartiet, men mener Siv Jensens siste utspill bør gi grunnlag for en debatt i Høyres sentralstyre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.