RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) vil kutte i retten til barnetrygd for foreldre som tar barna ut av skolen i lengre perioder.
Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) vil kutte i retten til barnetrygd for foreldre som tar barna ut av skolen i lengre perioder. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)

Frp vil kutte i retten til barnetrygd

Sist oppdatert:
Frp-statsråd Solveig Horne vil kutte i barnetrygden for familier som holder barna borte fra norsk skole i lang tid i forbindelse med utenlandsopphold.

Barneministeren sender nå på høring et forslag som innebærer en innstramming av retten til barnetrygd, skriver VG.

- Kommuner har bedt regjeringen om tiltak for å motvirke langvarig skolefravær fra elever. Jeg er bekymret over situasjonen for barn som ikke møter på skolen og ikke får den undervisningen de har krav på, sier Horne.

Hun sier en innstramming i retten til barnetrygden betyr at foreldre ikke kan belage seg på å motta den økonomiske støtten ved lengre opphold utenfor landets grenser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere