RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UTVIKLINGSPOLITISK TALSMANN: Per Sandberg er Fremskrittspartiets utviklingspolitiske talsmann på Stortinget. Nå skal det kuttes kraftig i antall land som får penger fra Norge.
UTVIKLINGSPOLITISK TALSMANN: Per Sandberg er Fremskrittspartiets utviklingspolitiske talsmann på Stortinget. Nå skal det kuttes kraftig i antall land som får penger fra Norge. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Frp vil «minst halvere» antall land som får bistand

Sist oppdatert:
- Og jeg er veldig glad for at vi nå snakker om utvikling og ikke bistand, sa Frp-nestleder Per Sandberg på Gardermoen.

Oslo (NTB): Antall land som mottar norske bistandsmidler, kommer til å bli minst halvert når regjeringen legger om landets bistandspolitikk,

- Regjeringen kommer med en utviklingsmelding i juni, og jeg er veldig glad for at vi nå snakker om utvikling og ikke bistand, sier Sandberg, partiets utviklingspolitiske talsmann på Stortinget, til Bergens Tidende.

Han sier utviklingsmeldingen i sommer er en viktig kursendring.

Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen:


Fra 112 til 40 - 50 land
– Konsentrasjon av støtten til færre land er meget viktig. I dag gis norsk støtte til 112 land. Alle skjønner at det blir feil, sier Sandberg.

Hvor mange land som ifølge regjeringen bør stå på listen over mottakere av norske bistandsmidler, er ikke klart.

– I første omgang må vi minst halvere antall mottakerland. Men det vil skje gradvis. Vi må samarbeide med andre land og FN. Om Norge konsentrerer innsatsen om 40 eller 50 land, må det samordnes med for eksempel Sverige og Danmark. Vi må jo passe på at enkelte land ikke kommer i en skvis når vi legger om politikken, sier Sandberg.

Skeptisk
KrF-leder Knut Arild Hareide er ikke begeistret og mener forslaget fører til at mange gode bistandsprosjekter avsluttes.

– Vi er skeptisk til en halvering. Det er forskjell på å barbere seg og skjære av seg haken, sier Hareide.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere