Frp vil sende jagerflykjøp tilbake til regjeringen

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Fremskrittspartiet vil sende jagerflykjøpet tilbake til regjeringen. Partiet mener regjeringen har lurt svenskene.

26.05.09 07:50

Frps fraksjon i forsvarskomiteen på Stortinget leverte mandag en merknad før komiteen avgir innstilling om flykjøpet senere denne uken. I merknaden heter det at kampflykjøpet må sendes tilbake til regjeringen.

Partiet vil at regjeringen legger fram et bedre, grundigere gjennomarbeidet og mer forsvarlig beslutningsgrunnlag for Stortinget der de to flyalternativene vurderes både kostnadsmessig og militært.

Partiets tidligere leder Carl I. Hagen skal fronte saken.

- Siv Jensen har bedt meg engasjere meg i denne saken, og jeg har bidratt til partiets omfattende komitémerknader. Vi viser her at regjeringen lurte svenskene trill rundt, ved å gi det norske folk inntrykk av at det var en reell anbudskonkurranse, sier Hagen til Klassekampen.

I fjor høst besluttet regjeringen å kjøpe det amerikanske jagerflyet Joint Strike Fighter (JSF). Regjeringen forkastet den svenske konkurrenten Jas Gripen.

Sosialistisk Venstreparti har godtatt regjeringens beslutning, og partiets forsvarspolitiske talsmann Bjørn Jacobsen har tidligere sagt at Norge har fått en oppsiktsvekkende gunstig pris for JSF-investeringen. Men Frp er uenig. Partiet reagerer særlig på prisanslagene, og det ligger dermed an til politisk strid i Stortinget når flykjøpet skal vedtas før sommeren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.