Gå til sidens hovedinnhold

- Frykter ikke Vallas mektige venner

Arbeiderpartiets fremste Valla-kritiker gir blaffen i LO-kravet om å «holde kjeft».

Tirsdag gikk Handel og kontor-leder, Sture Arntzen ut og hevdet at «tida er inne for å holde kjeft» for Ap-representant Rolf Terje Klungland og hans kumpaner.

Kravet kommer etter at Gerd-Liv Valla mandag mottok en drapstrussel fra en ukjent person.

NA24 - din næringslivsavis

Klungland mener drapstrusselen er langt mer alvorlig enn hva Sture Arntzen måtte mene, og kommer ikke til å la seg kneble.

- Jeg frykter ikke Gerd-Liv Vallas mektige venner, fastslår Rolf Terje Klungland.

- Skylder på andre
- Jeg er like meningsberettiget som enhver annen, for eksempel Trond Giske, sier Klungland. Giske har tidligere gått ut med støtte til LO-leder Gerd-Liv Valla.

Rolf Terje Klungland har i to uker stått i spissen for Valla-kritikerne i Ap, som i tillegg til ham, blant annet omfatter stortingsrepresentant Saera Khan .

- Det er bare en dame i hele verden som kan forandre denne situasjonen, og å skyve ansvar over på andre er å forpurre den viktige debatten LO selvsagt bør ta i forhold til mobbing på arbeidsplassen, sier Klungland til NA24.

- Må beklage uforbeholdent
Ap-representanten presiserer at han hele tiden har tatt forbehold om påstandene fra blant andre tidligere internasjonal sekretær i LO, Ingunn Yssen, og tidligere statssekretær i Justisdepartementet, Berit Reiss Andersen, er riktige.

- Men Gerd-Liv Valla må komme med en uforbeholden unnskyldning for at hun gikk offentlig ut med Yssen-saken, det er helt uakseptabelt, sier Klungland.

En slik beklagelse bør også omfatte det han beskriver som «triksing» med bevis i forbindelse med Berit Reiss-Andersens påstand om at Valla løy om kontakt med Statsministerens kontor da Reiss-Andersen ville gå av som statssekretær i Justisdepartementet i 1997.

Mektige venner
- Hva syns du om at du nå blir bedt om å holde kjeft?

- Jeg registrer hvem som nå er på banen.

- Hvem er det?

- Det må jo være de mektige vennene som nå rører på seg. Men ut fra de signalene jeg har fått, har jeg ingen som helst tro på at de har medlemmene i LO i ryggen.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto