Frykter jobben hennes forsvinner

Foto: Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)

- Frykten for at Fiskeridepartementet forsvinner og at jeg er den siste fiskeriministeren er reel.

27.08.13 08:17

Under en fiskeridebatt på Senja at understreket fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen viktigheten av at Fiskeridepartementet består som et selvstendig departement.

Nå frykter hun at ministerposten kan forsvinne dersom høyresiden får det som de vil.

- Erna Solberg har sagt at hun vil redusere antallet departement. I tillegg har både Høyre og Fremskrittspartiet gått inn for å legge kystdelen av Fiskeridepartementet til Samferdselsdepartementet. Frykten for at Fiskeridepartementet forsvinner og at jeg er den siste fiskeriministeren er reel, sier Lisbeth Berg-Hansen til NRK.

Berg-Hansen forteller at Norge blir skamrost verden over for sin marine ressursforvaltning, blant annet for måten man har bygget opp fiskebestandene. Hun mener at dersom Fiskeridepartementet blir lagt ned, så kommer fiskeripolitikken til å bli en underavdeling i Næringsdepartementet.

Nå forlanger Berg-Hansen at de borgerlige avklarer om de vil satse videre på Fiskeridepartementets selvstendighet, før velgerne går til urnene 9. september.

- Det fortjener kystens befolkning, sier fiskeriministeren.

NRK har snakket med Høyres stortingsrepresentant Frank Bakke-Jensen, som forteller at de ikke kommer til å bestemme seg for departmentets framtid før etter at man har satt sammen en ny regjering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.