RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter «politisk mareritt»

Sist oppdatert:
I helgen drev KrF-venninnene Valgerd Svarstad Haugland og Bjørg Tørresdal valgkamp sammen i Sandnes. Nå frykter den tidligere KrF-lederen for venninnens politiske liv.

Da KrF-leder Dagfinn Høybråten ble nominert på toppen av Rogaland KrFs stortingsvalgliste, ble tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Hauglands venninne skjøvet ned til andreplassen. Nå er det Valgerd Svarstad Hauglands mareritt at bare akershusmannen Dagfinn Høybråten kommer på Stortinget for partiet fra Rogaland.

Tøff prosess
Venninnene hadde det langt tøffere under nominasjonsprossessen i fjor. Valgerd Svarstad Haugland er fra Akershus. Det er også partileder Dagfinn Høybråten.

- Akkurat da dette skjedde sa jeg til Dagfinn at du kan få Akershus, sier Svarstad Haugland til TV 2 Nyhetene.

Men hun fikk topplasseringen i Akershus og Høybråten ble rogalending. Valgerds venninne var fornøyd med å være nummer to.

- Jeg har stilt meg til disposisjon og jeg tar til etterretning det Rogaland KrF har nominert, sier venninnen Bjørg Tørresdal, som håper hun blir gjenvalgt til Stortinget.

Ikke enkelt
Men løsningen har ikke vært helt enkel for venninnen.

- Mitt største mareritt er jo at Bjørg skal dette ut her i Rogaland, sier Svarstad Haugland til TV 2 Nyhetene.

Og meningsmålingene var ikke på de to KrF-venninnenes side etter nominasjonsprosessen.

- For meg er nok Bjørg viktigere å få inn i Rogaland enn jeg er i Akershus, for jeg er liksom på vei ut, og hun er på vei inn, sier Svarstad Haugland.

Etter de siste meningsmålingene har de to venninnene fått nytt håp om Stortingsplasser.

- Jeg er inne i dag, men det er jo den 12. september det gjelder, sier Bjørg Tørredsal, mens Valgerd Svarstad Haugland stemmer i at de begge to er inne på Stortinget dersom dagens meningsmålinger slår til.

Det er velgerne i Akershus og Rogaland som avgjør om de to kommer inn etter valget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere