RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter råkjør om bioteknologi

Sist oppdatert:
- Råkjør og uforsvarlig hastverk. Slik karakteriserer KrF regjeringens opplegg for revisjon av bioteknologiloven.

Det er sentralstyret i Kristelig Folkeparti som mener regjeringen må ta seg bedre tid før de går i gang med å revidere bioteknologiloven.

- Bioteknologinemnda , som er regjeringens viktigste rådgiver på feltet, har ikke fått tid til å behandle spørsmålene på forsvarlig vis. I så alvorlige etiske spørsmål, som har med liv og død å gjøre, er det regjeringens soleklare plikt å sørge for at alle sider av saken kommer fram. KrF krever at regjeringen tar seg langt bedre tid på prosessen, heter det i uttalelsen.

Partiet varsler at de vil kjempe mot endringer av loven som åpner for forskning på og sortering av ufødt liv ut fra arveegenskaper.

KrF mener at det å åpne for forskning på befruktede egg er å åpne for forskning på et nytt menneskeliv.

- Et barn må være ønsket i kraft av seg selv, ikke kun som et middel for et annet menneske. Å skape et barn for å helbrede en syk bror eller søster, gjør et barn til et middel. KrFs sentralstyre tar avstand fra denne instrumentaliseringen av livet, heter det videre i uttalelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere