Full gassomvending i Sp

- Det kommer til å bli intern debatt, medgir Sp-leder Åslaug Haga etter at partiets programkomite i dag la fram forslag om økt oljeboring i Barentshavet.

14.10.04 15:44

Senterpartiets programkomite vil også ha en mer offensiv gasspolitikk, med bygging av fullskala gasskraftverk.

- Vi fokuserer i sterkere grad på å bruke naturresssursene og skape arbeidsplasser, men vi er samtidig veldig offensive og klare i satsingen på miljøvennlig teknologi, sier programkomiteens leder Lars Peder Brekk.

Indre strid
Staten må samarbeide med aktuelle selskaper og betale en del av det det koster å utvikle miljøvennlig teknologi, krever Sp i programutkastet.

Statlige investeringer skal bidra til at det blir lønnsomt for selskapene å bygge ut gasskraftverk.

Brekk kaller dette en justering av Senterpartiets kurs, mens forslaget om økt oljeboring i Barentshavet er en helomvending.

Brekk mener det er nødvendig å komme igang med leteboring i nord i samarbeid med russerne, og vil ha større aktivitet på Snøvitfeltet.

Partilederen åpen
Programkomiteen er splittet når det gjelder forslaget om økt oljevirksomhet i Baretnshavet.

Partilederen sier at det helt klart kommer til å bli debatt om dette når det nye programmet skal vedtas på Sps landsmøte.

- Jeg tør ikke si hvor landsmøtet ender. Jeg ser argumentene både for og mot. Vi trenger å legge tilrett for arbeidsplasser i Finnmark, men vi må gjøre det på en måte som ikke utfordrer miljøet. Jeg er åpen for å vurdere det, sier Haga til TV 2 Nettavisen.

Bedre næringspolitikk
- Sps programutkast legger opp til en tydeligere sentrumspolitikk, med en offensiv satsing på målrettet næringspolitikk, sier Brekk.

Partileder Åslaug Haga slakter næringspolitikken til den sittende regjering, og lover at en Ap-regjering med støtte fra SV og Sp skal være mer offensiv

- Vi skal bidra til å presse fram en mer aktiv og målrettet næringspolitikk.

Sp i sentrum
Ifølge Senterpartiet tok KrF og Venstre farvel med sentrum i norsk politikk da de valgte å samarbeide med Høyre i regjering.

Men det betyr ikke at Sp forlater sentrum i det øyeblikket partiet inngår et samarbeid med Ap, bedyrer Brekk.

- Vi ønsker å prege en ny regjering med vår politikk. Vi ønsker mer sentrumspolitikk, ikke mindre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.