RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full krangel mellom Kristin og Erna

Sist oppdatert:
Det er full krangel mellom SV-leder Kristin Halvorsen og Høyre-leder Erna Solberg. SV hevder Høyre vil kutte velferdsgodene med 40 milliarder. - Helt vilt, sier Erna.

Det begynte lørdag - på SVs landstyremøte. Der presenterte Kristin Halvorsen det hun mener er Høyres hemmelig kutteliste dersom partiet får fornyet regjeringsmakt etter stortingsvalget neste år.

Høyre vil kutte 40 milliarder for å gi skattelette til de rike, sa Halvorsen til begeistrede partifeller.

- Vi forlanger å få vite hva Ernas kuttliste er, nå før valget. Vi frykter at de kommer med kutt på sykelønn, vi frykter at de vil øke egenandelene på sykdom, vi frykter at de kommer til å forverre situasjonen i barnehagene, vi frykter at de vil forverre situasjonen i kommunene, sier Kristin Halvorsen til TV 2 Nyhetene.

- SV fører folk bak lyset
Høyre-leder Erna Solberg slår tilbake:

- Det er jo helt vilt. Kristin Halvorsen har sauset sammen mange forslag som vi har hatt budsjettendringer på, flere av de er helt urimelige. Men det er klart at vi ønsker å gjøre noen endringer, sier Solberg.

Hun hevder at det ikke er Høyre som har hemmelige planer, men at det er SV som fører folk bak lyset når de sier at skattene ikke vil øke dersom venstresiden får regjeringsmakt.

- Jeg ville gjerne sett skatteøkningslisten hennes. Hvis vi skal holde på den typen mistenkeliggjøring som hun forsøker her med hypotetiske forslag som hun mener vi skal ha på noen hemmelig liste, så bør hun svare på hvordan hun i himmelens navn hun skal klare å oppnå de enorme løftene hun har om forbedringer på enkelte områder eller nye reformer samtidig som hun da har gått ut og sagt at hun ikke skal øke skattene, sier Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere