RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full krangel om Ap-ordfører

(TV 2)
Sist oppdatert:
Denne ukjente kvinnen kan bli Oslos nye ordfører. Men det blir det bråk av.

Dersom nominasjonkomiteen i Oslo Arbeiderparti får det som de vil, blir Nina Backhe partiets ordførerkandidat i Oslo foran kommunevalget i 2007.

Fra barnehage- til eldrepolitikk
Forholdsvis ukjente Nina Backhe er 32 år, småbarnsmor og har en fortid som blant annet AUF-leder i Oslo. Hun har også fire år bak seg i kultur- og utdanningskommiteen i Oslo bystyre. Dette bærer hennes hjertesaker preg av.

- Jeg har jobbet mye med barnehagepolitikk, skole og kultur de siste årene, og vil selvfølgelig fortsette å jobbe med disse områdene fremover. Men jeg vil også konsentrere meg om Ap-politikk generelt. Det trengs definitivt et løft for eldrepolitikken i denne byen, sier Backhe til TV 2 Nyhetene.

Men Backhes nominajson er kontroversiell. Flere sentrale politikere i Oslo Arbeiderparti vil nemlig ha en mer profilert kandidat til ordførervervet i hovedstaden.

Misfornøyde påGrefsen
- Vi fra Grefsen Ap er ikke fornøyd med kandiaten som nå er foreslått. Vi hadde Anne Lise Ryel som vår ordførerkandidat, og vi vil i denne prosessen fram til nominasjonsmøtet gjøre det vi kan for at det skal bli det endelige resultatet, sie Ivar Christiansen, leder i Grefsen Arbeiderparti, til TV 2 Nyhetene.

Og når nominasjonskomiteen står på sitt, er det er duket for åpen strid i Oslo Arbeiderparti.

- Hun er en småbarnsmor og jeg tror at det speiler noe av det Ap synes er viktig å få fram. Det er barn og unges oppvekstvilkår og det er en kandidat som helt klart har interesse selv og forståelse for hva som er nødvendig politikk den sammenheng, sier Britt Hildeng, leder av nominasjonskomiteen.

- Når en enstemming nominasjonskomité sier at de ønsker meg, så er jo det et signal til partiorganisasjonen om at jeg er en god kandidat og at de ønsker meg, sier Backhe selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere