RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full skjenke-krig i Oslo

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Kristelig Folkeparti truer med å bryte det borgerlige samarbeidet i Oslo bystyre fordi byrådet vil gjøre det enklere å få skjenkebevilling.

KrF har et ufravikelig krav om at skjenkepolitikken skal ligge fast. Byrådet vil gjøre det enklere å få skjenkebevilling, og det er en klar liberalisering, sier KrFs gruppeleder Ann Kathrine Tornås til NRK.

– Jeg oppfatter det som et brudd på den grunnleggende budsjettavtalen som Kristelig Folkepartiet har med Fremskrittspartiet og Høyre.

Da Kristelig Folkeparti og Venstre gikk ut av byrådet i 2003, inngikk de to partiene en avtale med Høyre og Fremskrittspartiet om fortsatt borgerlig budsjettsamarbeid.

Partiene forpliktet seg blant annet til å videreføre den samme skjenkepolitikken og til å stemme imot innføring av eiendomsskatt. Når byrådet etter KrFs mening bryter avtalen, truer Tornås med å gjøre det samme.

– Det betyr jo at Kristelig Folkeparti også eventuelt vil fristille seg fra en budsjettavtale, sier Tornås.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere