RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full strid om tvangsoppløsning

Sist oppdatert:
Planlagt tvangsoppløsing av selskaper som ikke innfrir kravene om minst 40 prosent kvinneandel innen 1. juli, skaper indre strid i Regjeringen.

Partilederne Erna Solberg (H) og Lars Sponheim (V) sier nå begge nei til bruk av tvangsoppløsning.

- Alle vet jo i bunn og grunn at de ikke kan oppløse Aker Kværner hvis det er slik at Kjell Inge Røkke ikke vil ha flere damer inn i styret. Jeg har lyst til å se den politikeren som vil legge ned arbeidsplassene på Aker Kværner, sier Solberg til VG.

Likestillingsminister Laila Dåvøy (KrF) har vært svært klar på at hun mener selskaper som ikke lykkes i oppnå kravet, vil bli oppløst. Ansgar Gabrielsen, Høyres tidligere næringsminister, remmet forslaget om at alle allmennaksjeselskaper skal ha 40 prosents kvinnerepresentasjon i styrene Også han har forsvart tvangsoppløsning som virkemiddel.

Ifølge Dagbladet mangler 700 kvinner for å nå kvoteringsmålet.

- Dette er for svakt, og tyder på at loven om kvotering er nødvendig, påpeker statssektretør i Barne- og familiedepartementet, Hans Olav Syversen (KrF), overfor Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere