RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full støtte til rederflukten

Sist oppdatert:
Rederkollega forstår godt flukten fra Norge. Men flagger ikke ut selv.

NEW YORK (NA24): - Jeg tror av personlige og forretningsmessige årsaker burde man være i EU. I så måte er dette en god beslutning, sier skipsreder Morits Skaugen i I.M. Skaugen til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag besluttet styret i rederiet Wilh. Wilhelmsen (WWI) å ikke tre inn i den nye norske rederiskatteordningen for majoriteten av den skipseiende virksomheten.

Les mer: Reder rømmer Norge

EU-regime
Reder Skaugen er paneldeltager på Marine Money-konferansen i New York.

- Jeg kjenner ikke deres beslutning før du forteller meg det nå, men jeg vet om tankene deres. Dette er en problematikk hvor selskapet ønsker å etablere seg innen EU, sier han. Det er i tråd med hva finansdirektør Nils P. Dyvik i WW sa til NA24 onsdag.

Skaugen vet ikke hvorfor Malta ble spesielt valgt, men sier det er gunstig å være en del av EU.

- Hvorfor?


- Der treffes det beslutninger som er til fordel for EU-landene på en helt annen måte. Norge kan følge med via EØS-avtalen, men det er å følge med, og ikke være i forkant, sier han.

Usikkerhet
Finansdirektør Dyvik i Wilh. Wilhelmsen stoler ikke på den nye norske rederiskatteordningen vil være stabil over tid. Dette skremmer ikke Skaugen.

- Vi har ingen store planer om å flytte på oss selv. Vi har både en juridisk og organisasjonsmessig struktur som er helt ok i Norge, sier han.

Det at et av Norges mest profilerte rederier forsvinner ut av landet ble ikke godt mottatt på Marine Money onsdag i New York.

- Det er kjempetrist, sier analytiker Stian Rønningen i Landsbanki og kaller det et tap for shippingnasjonen Norge. Han mener det handler om tradisjon som forsvinner ut av landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere