RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ga Tine-oppdrag til Tine-rådgiver

Sist oppdatert:
Landbruks- og matdepartementet satte PricewaterhouseCoopers til å utføre en verditaksering av Tine. Samtidig som konsulentselskapet er rådgiver for nettopp Tine.

– Jeg vil kalle dette korrupsjonslignende. Riktignok ikke italiensk korrupsjon, men en norsk variant. Her er det i alle fall noen som forsøker å manipulere noe, sier landbruksøkonom og rådgiver for Synnøve Finden, John Lilleborge til Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

Han er en av flere som reagerer sterkt på at mannen som av regjeringen ble satt på oppdraget hos PricewaterhouseCoopers (PWC) , Helge Rydning, også er engasjert av meierikonsernet som sakkyndig vitne i en rettssak om størrelsen på nettopp verdien av Tine.

Lilleborge mener dessuten at byråkratene i Landbruksdepartementet vet at melkeprisen er fastsatt i Tines favør og at de ikke vil at denne feilen påvises, og ønsker en nøytral taksering. Han mener det er grunnen til at de finner "sin mann" til å gjøre jobben.

Også jurist Dag Kjetil Øyna i Næringsmiddelbedriftenes Landsforening mener PWC-rådgiveren var inhabil. Ifølge DN ville departementet samtidig ha retten til å sensurere og "korrigere" takseringen. Også det reagerer Øyna på. Han mener kontrakten ga departementet vel mye mulighet for innblanding.

Nå har departementet valgt å avlyse samarbeidet med konsulentselskapet, med den offisielle begrunnelsen at det var for lite konkurranse om oppdraget, en begrunnelse Lilleborge mener er tvilsom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere