*Nettavisen* Nyheter.

Går i strupen på Hagen

Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg. Foto: (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)

- Hvis Frps leder eier politisk skam i livet så slutter han nå å si at vi er kjøpt og betalt, og ber om unnskyldning, sier partisekretær Martin Kolberg i Arbeiderpartiet.

26.08.05 14:22

Kolberg sier dette til TV 2 Nettavisen etter at Dagsavisen fredag gjorde det kjent at Carl I. Hagen, etter at han fikk besøk av Rederiforbundets direktør, stemte mot sitt eget forslag i Stortinget.

Ifølge avisen skjedde den pikante saken i juni, etter at fire Frp-representanter fremmet et privat lovforslag som ville forby utenlandske sjøfolk å jobbe på båter i norsk innenriksfart uten arbeidstillatelse.

Rederiforbundet, som er Frps største økonomiske bidragsyter, har siden 2001 støttet partiet med ca. en million kroner.

Hagen har tidligere uttalt at samrøret mellom det rødgrønne regjeringsalternativet og LO minner om korrupsjon.

Nå slår Kolberg tilbake.

- Vi har aldri påstått at noen politiske partier er kjøpt og betalt fordi de mottar pengegaver av privatpersoner eller organisasjoner. Men i lang tid har Frps leder Carl I. Hagen og de andre borgerlige partienes ledere kritisert fagbevegelsens pengegaver til Arbeiderpartiet. Ord som korrupsjon er brukt, sier Kolberg.

- Nå er det kommet fram påstander om at Frp har endret standpunkt i spørsmålet om arbeidstillatelse for utenlandske sjøfolk etter et møte med Rederiforbundet, som også er bidragsyter til partiet. Vi vil ikke hevde at det er en kobling mellom pengegaven fra Rederiforbundet og partiets standpunkt. Men nå må Carl I Hagen gå i seg selv, og slutte med sine beskyldninger mot andre og sin dobbeltmoral, sier partisekretær Martin Kolberg I Arbeiderpartiet til TV 2 Nettavisen.

Sier ikke unnskyld
- Jeg tar det til orientering. Det er hans mening, sier Frp-leder Carl I. Hagen til TV 2 Nettavisen.

Han har ikke tenkt å be Kolberg eller Ap om unnskyldning.

- Det jeg har kritisert sterkt, er at mange av LO-medlemmene stemmer Frp, mens LO finansierer Aps valgkamp. LO hevder beslutningene blir tatt på demokratisk måte. Det er riktig, men det skyldes at det er umulig for medlemmene å si de stemmer Fremskrittspartiet, fortsetter han.

Carl I. Hagen mener Frps kontakt med Rederiforbundet ikke kan sammenliknes med LOs innflytelse i Ap.

- I 2001 truet Gerd Liv-Valla med at Ap ikke ville få 6,7 mill kroner fra LO med mindre de ikke fikk en skriftlig erklæring fra Jens Stoltenberg om at han ville endre sykelønnsordningen. Vi fikk kjeft i juni for å ha snudd. Men vi fikk signaler både fra Rederiforbundet og fra Næringsdepartementet om at forslaget kunne sette norske arbeidsplasser i fare dersom det ble vedtatt. Hvis vi endret politikken på dette området, risikerte vi at norske skip kunne bli utenstengt fra amerikanske og havner i EU-land, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag